Auto verkoop tips

Auto verkoop tips nodig? Einde-van-modeljaar auto kooptips die u moet weten
Top 10 Einde van het modeljaar auto kopen tips die bespaart u duizenden bij het kopen van een nieuwe auto, vrachtwagen of SUV.
Als u op zoek bent om de meeste bang voor je buck te krijgen bij het winkelen voor een nieuw voertuig, wachten om te kopen aan het einde van het huidige modeljaar van de fabrikant is een geweldige manier om mogelijk honderden of zelfs duizenden dollars besparen, terwijl nog steeds genieten van de voldoening van het rijden van de partij in een gloednieuwe auto.

Auto verkoop tips – Wat is een nieuwe auto aan het einde van het modeljaar?

Wanneer autofabrikanten een nieuw modeljaar uitbrengen, zitten dealers vaak opgescheept met “overgebleven nieuwe auto’s” van het vorige modeljaar die ze van hun kavels moeten zien te krijgen. Dit is de reden waarom het zo gebruikelijk is om advertenties te zien voor “einde-jaar-uitverkoop”.

Het kopen van een auto aan het einde van een modeljaar kan een slimme keuze zijn en het is een van de beste tijden om een nieuwe auto te kopen, maar alleen als u uw auto-kopend onderzoek doet en goed geïnformeerd het proces ingaat. Niet zeker waar te beginnen als het gaat om het winkelen voor overgebleven nieuwe auto’s?

Ik heb een aantal adviezen de moeite waard in gedachten te houden als je voor te bereiden op het hoofd naar de dealer …

1. Weet wanneer u moet gaan auto shoppen

Allereerst moet u begrijpen dat er geen universeel “einde van het modeljaar” is, omdat de productiecycli van autofabrikant tot autofabrikant kunnen verschillen. Laat u niet misleiden door de veronderstelling dat het einde van het modeljaar van een auto samenvalt met het einde van het kalenderjaar, want dat is vaak niet het geval.

In plaats daarvan kunt u beter onafhankelijk onderzoek doen; de beste manier om erachter te komen wanneer het einde van een modeljaar nadert, is door de releasedatum van het model van het volgende jaar te onderzoeken.

Bijvoorbeeld, als een auto die u geïnteresseerd bent in heeft een nieuw model release datum voor november, zou je waarschijnlijk in het grootste voordeel om te winkelen voor overgebleven nieuwe auto’s van dat model ergens in oktober.

In de meeste gevallen kunt u verwachten dat een nieuw modeljaar begint rond de late herfst of vroege winter. Het is vrij zeldzaam voor een nieuw model jaar worden vrijgegeven in het voorjaar of de zomer, maar het is niet geheel ongehoord, dus zorg ervoor dat uw onderzoek te doen.

U zult ook willen in gedachten houden, fabrikant nieuwe auto kortingen en prikkels zal groter worden als het jaar komt tot een einde. Echter, uw nieuwe auto selectie zal ook beperkt worden. Het doel van de Auto verkoop tips fabrikant en dealers zijn om alle overgebleven voertuigen van het voorgaande jaar verkocht en uit de partij te krijgen.

2. Overweeg uw behoeften bij het kopen van een einde van het modeljaar auto

Hoewel het misschien onmogelijk is om precies te weten waar u volgend jaar om deze tijd zult staan, laat staan over enkele jaren, is het een goed idee om naar de toekomst te kijken wanneer u overweegt een einde-modeljaar-auto te kopen. Dat komt omdat, afhankelijk van hoe lang u van plan bent om de auto te hebben, het wel of niet de moeite waard kan zijn om een restauto te kopen.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat het kopen van een 2018-modeljaar van een auto u € 2.000 zal besparen op uw aankoop in vergelijking met een 2019-model van dezelfde auto. Omdat u echter graag om de paar jaar een nieuwe auto koopt, kan uw 2018-model een aanzienlijk lagere doorverkoop-/ inruilwaarde hebben dan een 2019-model (mogelijk enkele duizenden dollars lager).

Als gevolg hiervan hebt u mogelijk vooraf wat geld bespaard op uw voertuig door aan het einde van het modeljaar te kopen, maar u zou uiteindelijk meer hebben bespaard door het nieuwere modeljaar te kopen en het later weer in te ruilen of te verkopen voor meer op de weg.

Vind de dealer met de laagste prijs en bespaar. Wanneer dealers concurreren = Auto verkoop tips U WINT!

3. Onderzoek en bereid u voor voordat u gaat auto shoppen

Als u overweegt een auto van het einde van het modeljaar te kopen, neem dan de tijd om uw eigen behoeften te beoordelen en te bepalen voordat u naar de dealer gaat. Dit betekent dat u moet uitzoeken met wat voor budget u werkt en of u al dan niet autofinanciering zult moeten regelen.

Als u van plan bent om financiering aan te vragen, wat voor soort aanbetaling kunt u dan doen? Als u een aantal specifieke merken en modellen in het achterhoofd, kan het ook een goed idee om te controleren met een paar online autoverzekering vervoerders en krijg een paar gratis online verzekering quotes, zodat u een beter idee van hoeveel u zal worden betalen elke maand voor de dekking te hebben.

U kunt ook willen een lijst van “Auto verkoop tips behoeften” versus “wil” in een nieuwe auto te maken. Zorg ervoor dat u in staat zullen zijn om af te vinken de meeste (zo niet alle) van uw “behoeften” met een restje nieuwe auto; het kan niet de moeite waard zijn het opslaan van een paar duizend dollar op een einde-van-model-jaar voertuig als het betekent niet alle functies die u wilt, dus weten hoe om te beslissen wanneer het kan eigenlijk de moeite waard om een beetje meer te besteden aan een nieuw model jaar of een andere auto helemaal.

4. Profiteer van modellen die uit productie worden genomen

Een beetje online onderzoek naar nieuwe auto’s zal u over het algemeen vertellen of een bepaald model van de auto wordt stopgezet voor het volgende jaar of niet. Als u al uw zinnen hebt gezet op een bepaald voertuig, zorg er dan voor dat u te weten komt of het nog wel of niet in productie zal blijven.

Indien dit niet het geval is en er nog steeds een relatief grote vraag is naar dat voertuig, kan het zijn dat u uiteindelijk meer betaalt voor de auto dan wanneer hij niet uit productie wordt genomen. Dit is helaas de basis-economie van vraag en aanbod.

Aan de andere kant, als je nog steeds ingesteld op een bepaald merk en model van de auto die op het punt staat te worden stopgezet, wil je snel handelen en kopen terwijl de inventaris nog beschikbaar is.

5. Kijk uit voor leenauto’s en demo’s

Wanneer u winkelt voor een overgebleven nieuwe auto en een prijs ziet die te goed lijkt om waar te zijn, zorg er dan voor dat u vraagt of het voertuig al eerder is gebruikt als demo of leenauto.

Dit zijn voertuigen die de dealership kan verstrekken aan service klanten te lenen wanneer ze hebben werk gedaan aan hun auto’s. Als gevolg daarvan kunnen ze hogere kilometerstanden hebben.

Als u tijdens een proefrit merkt dat de kilometerstand op de teller hoger lijkt dan u zou verwachten voor een nieuwe auto, aarzel dan niet om te vragen; de dealer is wettelijk verplicht om u dit mee te delen.

Over het algemeen zult u willen vermijden een leen- of demo-auto te kopen omdat deze auto’s reeds geregistreerd zijn sinds de dealer ze heeft verkregen. Als gevolg hiervan, zal u niet zo lang resterende op de garantie als je zou hebben gekocht een echt nieuwe, niet-geregistreerde voertuig.

Ontvang een vrijblijvende, snelle & gemakkelijke
GRATIS Prijsopgave Nieuwe Auto!

6. Houd een open geest

Overgebleven nieuwe auto’s worden vaak voor veel minder verkocht dan nieuwe modeljaren omdat ze gewoon zo zijn: overgebleven. Het kan zijn dat de restanten van een modeljaar niet in uw favoriete kleur zijn, of dat het een impopulaire uitvoering is die het hele jaar niet goed verkocht.

Simpel gezegd, als je winkel overgebleven nieuwe auto’s, is er een goede kans dat je niet zal eindigen met de exacte kleur, trim, of functies die u wilt. U moet gaan in het koopproces met dit in het achterhoofd, zodat u niet teleurgesteld.

Aan de andere kant, als de auto die u op zoek bent naar is echt ontbreekt aan een specifieke functie die je wilde, kan het nooit kwaad om te proberen en te onderhandelen met de dealer. Als ze echt wanhopig om het voertuig te verplaatsen van hun lot, kunnen ze bereid zijn om dat must-have functie te installeren voor gratis of voor een sterk gereduceerde prijs.

7. Weet wanneer je weg moet lopen

Weten wanneer je moet weglopen van een onderhandeling over een voertuig dat gewoon niet werkt is ook belangrijk. Als het gaat om het kopen van een einde-model-jaar auto, zult u vooral willen zijn op de uitkijk voor de “Auto verkoop tips bait and switch” tactiek.

Dit gebeurt wanneer een dealer een overgebleven nieuwe auto adverteert met een schijnbaar te goed-om-waar-te-zijn korting. Zodra u bij de dealer aankomt, wordt u meegedeeld dat het geadverteerde voertuig reeds verkocht is, maar dat er een andere optie beschikbaar is die net iets duurder is.

Deze “bait and switch” tactiek is oneerlijk en in sommige staten zelfs illegaal. Hoe dan ook, het is een teken van een gewetenloze dealer, dus het is het beste om weg te lopen en uw bedrijf elders te nemen.

8. Plan uw aankoop verstandig

Wanneer het op Auto verkoop tips onderhandelen aankomt, wist u dat het tijdstip van de dag en de dag van de week waarop u de dealer bezoekt een groot verschil kunnen maken? Denk er eens over na. De meeste autoverkopers krijgen commissie betaald, dus ze willen natuurlijk klanten helpen die het meeste geld willen uitgeven aan een nieuwe auto.

Als u de dealer in een druk weekend bezoekt, zijn er waarschijnlijk veel klanten die meer willen uitgeven aan een auto van een nieuw modeljaar. Als gevolg daarvan kunnen verkopers minder waarschijnlijk of bereid zijn om met u samen te werken.

Aan de andere kant, als u de dealer bezoekt tijdens een minder drukke periode van de week (zoals een doordeweekse dag tijdens “normale” werkuren), zult u waarschijnlijk eindigen met een verkoper die staat te popelen om een verkoop te doen en dus meer bereid is om boven en buiten te gaan bij de onderhandelingen.

9. Betaal nooit meer dan de stickerprijs

Een van de beste adviezen om in gedachten te houden bij het winkelen voor een auto, met inbegrip van een overgebleven nieuwe auto, is om nooit meer dan de vermelde sticker prijs te betalen.

Zelfs als een auto “beladen” lijkt te zijn met extra functies, betekent meer betalen dan de stickerprijs dat u bent beetgenomen en dat uw auto waarschijnlijk tot ver onder die prijs zal worden afgeschreven zodra u hem van de parkeerplaats rijdt.

10. Loop geen grote einde-van-het-model-jaar deal mis

Hoewel u zeker geen nieuwe auto wilt kopen als u er nog niet klaar voor bent, is het ook goed om te weten dat nieuwe auto’s die aan het einde van het modeljaar nog over zijn, vrij snel van de markt vliegen door de grote kortingen die ze met zich meebrengen.

Als gevolg hiervan, als je tegenkomt een voertuig dat je echt leuk vindt en hebben al de tijd genomen om onderzoek en een proefrit, wil je niet voorbij te laten gaan een goede deal. Het is over het algemeen slim om te gaan winkelen voor overgebleven nieuwe auto’s met het idee dat u bereid bent om dezelfde dag te kopen als u de juiste auto tegenkomt.

Helaas kan die auto al door iemand anders gekocht zijn als u een dag de tijd neemt om “Auto verkoop tips erover na te denken” en terug te komen naar de dealer.

Over het algemeen kan het kopen van een auto aan het einde van zijn modeljaar een slimme financiële beslissing zijn. Door een auto aan het einde van het modeljaar te kopen, bespaart u niet alleen geld, maar kunt u ook nog eens heerlijk genieten van de geur van een nieuwe auto. Als u deze praktische tips in gedachten houdt bij het zoeken naar nieuwe auto’s aan het einde van het modeljaar, kunt u met vertrouwen winkelen, onderhandelen en uiteindelijk kopen.

Auto verkoop tips Stap-voor-stap uitlegt hoe u een nieuwe auto koopt. Wees een slimme koper van nieuwe auto’s aan het einde van het modeljaar
De nummer één tip om het meeste geld te besparen bij het kopen van een nieuwe of gebruikte auto is om altijd de tijd te nemen en “doe eerst uw onderzoek!”